Marató de TV3 al CACV. Vine: DIU MOLT DE TU

APROPA’T AL NOSTRE CAMP DE TIR EL 13 DE DESEMBRE DE 10-17h, PROVA EL TIR AMB ARC I PARTICIPA AMB UNA MÍNIMA APORTACIÓ, AMB AIXÒ AJUDEM A LA INVESTIGACIÓ I TRACTAMENTS D’AQUESTES MALALTIES.
La Fundació La Marató de TV3 va ser creada el 1996 per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb la missió de fomentar i promoure la recerca biomèdica d’excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3, mitjançant campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació.
DIABETIS:
La diabetis és una malaltia crònica i apareix quan el nostre cos no pot regular la quantitat de sucre (o glucosa) que té a la sang.
TRACTAMENTS:
La diabetis és una malaltia per a tota la vida: no té cura, però té tractament.
En el cas de la diabetis tipus 1, el tractament consisteix a introduir insulina a l’organisme (amb una injecció) i portar un control estricte de la dieta.
El tractament de la diabetis tipus 2 és fer una dieta saludable i equilibrada. Alguns pacients també han de prendre fàrmacs i, quan la malaltia avança, hi ha pacients que necessiten insulina.
OBESITAT:
L’obesitat és una malaltia que afecta molts òrgans del cos i que provoca diverses complicacions; no és un problema estètic. De fet, l’OMS considera l’obesitat una epidèmia mundial.
L’obesitat és un excés de greix que s’acumula en el cos i en els òrgans. El greix és molt important per viure: és la reserva d’energia que acumulem al nostre cos i que ens permet funcionar correctament. Per tant, és important que tinguem greix, però no en excés.
TRACTAMENTS:
Per tractar l’obesitat, a més de seguir una bona dieta i fer exercici, de vegades cal prendre algun medicament i, en alguns casos, es pot recórrer a la cirurgia.
FUTUR:
En els últims anys, els tractaments de la diabetis i de l’obesitat han aconseguit millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades. Però la diabetis i l’obesitat són encara dues malalties cròniques: cal continuar investigant per trobar-ne les causes i una solució definitiva.
Per continuar avançant, per guanyar anys i qualitat de vida, per continuar apostant per la investigació, el 13 de desembre La Marató de TV3 estarà dedicada a la diabetis i a l’obesitat.
marato-2015

 

Deja un comentario